Gegratineerde Krielaardappeltjes met Ham

Written by Jazper on 05-08-2005. Posted in 15 tot 30 minuten, 4 Personen, Basilicum, Belegen Kaas, Hoofdgerecht, Koken, Maggi Roomsaus, Ongecategoriseerd, Oven, Peterselie, Varken

Je kent ze wel, die kaartjes op de doosjes Maggi sauzen. Dit is een van de recepten van die kaartjes. Vanavond eet ik dit.

Benodigdheden:
700 g voorgekookte krielaardappeltjes
1 doosje (Maggi) Roomsaus
200 g hamblokjes
2 eetlepels basilicum of peterselie (fijngehakt)
150 g geraspte belegen kaas
boter om de ovenschaal in te vetten

Bereiding:
Kook de aardappeltjes in weinig water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Bereid de Maggi Room Saus volgens de aanwijzingen. Meng in een ingevette lage ovenschaal de aardappeltjes met de ham, saus, het basilicum of de peterselie en de helft van de kaas. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca. 15 minuten goudbruin. Lekker met een groene salade.

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment