Schorseneren ovenschotel

Written by Kim on 17-01-2012. Posted in 2 Personen, 30 tot 45 minuten, Bakken, Hoofdgerecht, Oude Kaas, Oven, Room Culinair, Schorseneren, Ui

Schorseneren ovenschotel

Nooit eerder had ik ervan gehoord. Schorseneren. En toen ze in mijn groentenpakket zaten en ik er wat over had gelezen, zonk de moed me in de schoenen. Het schoonmaken zou een vreselijk vies klusje zijn. Maar, toen ik bij Mme Zsazsa gerelativeerd zag dat het eigenlijk niet meer werk is dan een wortel schillen, heb ik maar gelijk haar recept uitgeprobeerd. En wat hebben we samen zitten smullen. De hele schaal leeg. En, doordat ik ze onder een stromende kraan schilde, had ik geen last van vies bruinig spul op de handen dat er niet meer af zou gaan.

Zo is haar recept en zo maakte ik het ook.

Nodig voor 2 personen:
-Aardappelen, geschild, in gewone stukken
-Schorseneren, geschild, in stukken
-Een ui
-20/30 cl room
-Gerookte of rauwe ham in dunne reepjes
-Boter
-Kaas om te gratineren
-Peper en zout

-Stoof de schorseneren, stoom de aardappelen.
-Voeg wanneer de schorseneren bijna gaar zijn de ui toe en laat mee garen.
-Wanneer de schorseneren beetgaar zijn giet je de room erbij en laat wat inkoken.
-Doe de gare aardappelen en ham bij de schorsenenen, roer goed om en doe alles in een ovenschaal.
-Strooi er een laagje kaas over en zet nog een kwartiertje in een warme oven.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment