(Winter)posteleinpesto

Written by Kim on 08-01-2012. Posted in 15 tot 30 minuten, 2 Personen, 3 Personen, Gevogelte, Hoofdgerecht, Knoflook, Koken, Olijfolie, Oude Kaas, Parmezaanse Kaas, Pasta, Penne, Postelein, Pureren, Room, Vegetarisch

2-3 personen, 20 minuten bereidingstijd

Dit is lekker!  Als je het met wat kookroom verwarmd kun je het met pasta eten. Eventueel wat kipfilet erbij. Maar het is zo ook heerlijk op een stokbroodje.

Je hebt nodig:

  • 125 gram postelein
  • 75 gram oude kaas of parmezaan
  • teentje knoflook
  • 25 gram walnoten
  • 1/2 dl olijfolie extra vergine

Zo maak je het klaar:

Snijd de worteltjes van de postelein en was de groente goed. Laat uitlekken en droog in de slacentrifuge. Rooster de walnoten goudbruin in een koekenpan. Snij de kaas in kleine blokjes. Pureer in de keukenmachine de postelein (bewaar wat voor de garnering) met de walnoten, geraspte kaas, knoflook en olijfolie tot pesto. Lekker op versgebakken brood bij de borrel of als pastasaus.

Bron: www.bioaanhuis.nl

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment