Quiche met aubergine en paprika

Written by Kim on 28-12-2011. Posted in Ongecategoriseerd

Bijgerecht, 20 min voorbereiden, 45min afbakken.

Quiches, ze zijn zo lekker als bijgerecht. Deze is eigenlijk van Sonja Bakker uit haar boek zomerslank, maar die wil dan dat je je eigen deeg maakt enzo. Nee, dat duurt me te lang. Dus hier mijn verkorte versie.

 

Je hebt nodig:

  • Bladerdeeg voor hartige taart uit het vriesvak
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 doosje cherrytomaatjes gehalverd
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • 3 eieren
  • 2 dl (slank)room
  • 150gr fetakaas
  • zout en peper

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Bekleed een ingevette springvorm van 24 cm met de plakjes ontdooide bladerdeeg.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergineblokjes en paprikareepjes goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Doe de aubergine en paprikareepjes in de springvorm en leg hierop de tomaatjes .

Klop de eieren samen met de (slank)room en giet het over de groentes. Verkruimel hierover de fetakaas. Bak de quiche af in 45 min.

Trackback from your site.

Comments (2)

  • T
    18-08-2013 at 22:21 |

    Jam

    • T
      09-03-2015 at 18:10 |

      Nee, jam lijkt me er niet zo lekker bij.

Leave a comment