Veldsla met geitenkaas

Written by Kim on 09-11-2011. Posted in 10 tot 15 minuten, 4 Personen, Bijgerecht, Geitenkaas, Honing, Ongecategoriseerd, Peper, Salade, Sinaasappel, Tijm, Vegetarisch, Veldsla, Zout

4 personen, bijgerecht, 10 minuten

Ik maakte deze salade bij een kipfilet die ik met kipkruiden had ingesmeerd en 20 minuten op 220 graden in de oven heb verwarmd.

Je hebt nodig:

  • 150 gr veldsla
  • 0,5 sinaasappel, geperst
  • 1 eetl citroensap
  • 1 theel (dragon)mosterd
  • 1 theel tijm
  • 1 theel vloeibare honing
  •  zout, en peper
  •  4 eetl (walnoten)olie
  • 100 gr zachte geitenkaas in blokjes
  • 50 gr walnoten, gehalveerd

Zo maak je het klaar:

In de slaschaal sinaasappelsap, citroensap, mosterd, tijm, honing en olie tot een sausje kloppen. De veldsla door het sausje scheppen en daarna de geitenkaas en walnoten erdoor doen.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment