Venkel- wortelsoep

Written by Kim on 07-11-2011. Posted in 15 tot 30 minuten, 4 Personen, Chilipeper, Hoofdgerecht, Olijfolie, Room, Soep, Tijm, Ui, Vegetarisch, Venkel, Wortel


4 personen, lunch of hoofdgerecht, 20 minuten incl wachttijd

Je hebt nodig

  • 2 dikke venkelknollen, in stukken
  • 4 middelgrote wortelen, in stukken
  • 2 flinke tenen look, gesnipperd
  • 1 ui, gesnippperd
  • 2,5 dl room
  • een flinke mespunt cayennepeper  (of chilipoeder)
  • een takje tijm
  • 1 eetl olijfolie
  • groentebouillon naar smaak
  • eventueel goudsbloemen om te garneren

Zo maak je het klaar
Fruit de ui in de olie met de tijm. Voeg de overige groenten toe en 3/4 liter water.
Laat de soep koken tot de groenten goed gaar zijn. Mix de soep vervolgens heel fijn.
Voeg nu cayennepeper, room en bouillon toe en verwarm ze nog wat, maar laat ze niet koken anders gaat de room schiften.
Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat zout toe.

Bron: Mme Zsazsa met de chilipoeder als eigen inbreng wegens gebrek aan cayennepeper.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment