Aardperen- en wortelsoep

Written by Kim on 02-11-2011. Posted in 15 tot 30 minuten, 4 Personen, Aardperen, Bleekselderij, Bouillonblokje, Hoofdgerecht, Olijfolie, Peper, Pureren, Room, Soep, Ui, Vegetarisch, Wortel, Zout

4 personen, lunch of hoofdgerecht, 30 minuten incl wachttijd

Aardperen…toen ik ze in de biologische groentezak vond had ik geen idee wat het was. Ik moest eerst de zoekmachine raadplegen bij vergeten groenten. Maar nu….na het eten van dit recept dat ik bij Mme Zsazsa vond, ik ben fan van aardperen! Persoonlijk vind ik deze soep nog lekkerder dan pompoensoep.

Je hebt nodig:

-500 gr aardperen
-325 gr wortels
-2 stengels bleekselderij
-1 ui
-1 l groentebouillon
-peper en zout
-55 g boter of wat olie

Zo maak je het:

-Schil de wortels en de aardperen en snijd ze in stukken.
-Snijd de selder in stukjes, gebruik geen blaadjes.
-Laat de boter smelten of verhit de olie en fruit daarin de gesnipperde ui en de stukjes selder en laat dit enkele minuten stoven.
-Doe er de wortels en aardperen bij, kruid met peper en zout en laat dit 10 minuten op een zacht vuurtje stoven met het deksel op de pot.
-Voeg de warme groentebouillon toe en laat 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
-Soep mixen, eventueel opdienen met een lepeltje geklopte room en versieren met platte peterselie.

Recept van Delia Smith

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment