Kabeljauw met Kruidenkaas

Written by Jazper on 21-05-2005. Posted in 15 tot 30 minuten, 2 Personen, Bakken, Basilicum, Kabeljauw, Kruidenkaas, Olijfolie, Oven, Peper, Peterselie, Pureren, Schijfjes, Sla, Tomaat, Witte Wijn (droog), Zout

Benodigdheden:
250 gr tomaten
2 eetlepels olijfolie
100 gr kruidenkaas (bijv Boursin)
2 dl droge witte wijn
2 moten kabeljauw (ca. 250 gr)
zout, peper
5 takjes peterselie (of koop vers gedroogde in een potje)
5 takjes basilicum (of koop vers gedroogde in een potje)
aardappeltjes om te bakken
friseesla
Handig: staafmixer

Bereiding:
Houd de tomaten ca. 1/2 minuut in kokend water en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de pitjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een sauspan, voeg de tomaten toe en bak ze ca. 2 minuten. Pureer ze met de staafmixer. Laat de kruidenkaas in de tomatenpuree al roerend smelten. Verdun de saus met de wijn en laat het ca. 5 minuten inkoken. Verwarm de oven voor op de grillstand. Bestrijk de kabeljauw met de rest van de olijfolie. Grill de kabeljauw aan beide kanten ca. 4 minuten en bestrooi ze met peper en zout. Bak ondertussen de aardappeltjes. Was de kruiden en hak ze grof als je ze vers hebt gekocht. Schenk de saus als een spiegel op 2 borden en leg de kabeljauw erop. Bestrooi het geheel met de kruiden. De gebakken aardappeltjes en de sla (eventueel met mosterddressing) erbij serveren en je kunt je date echt onder de indruk laten zijn met dit gerecht!

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment