Roergebakken Witlof met Ham en Kaas

Written by Jazper on 18-05-2005. Posted in 1 tot 5 minuten, 4 Personen, Bijgerecht, Komijnekaas, Roerbakken, Varken, Witlof

Benodigdheden:
800 gram witlof
200 gram gegrilde ham, iets dikker gesneden
1/2 rode peper
200 gr jonge komijnekaas (stuk)
2 eetlepels olie
20 gr boter

Bereiding:
Halveer de stronken witlof en verwijder de harde kernen. Haal de blaadjes los. Snijd de ham in repen van ca. 1 cm breed. Was de peper, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in ringetjes. Snijd de komijnekaas in blokjes. Verhit de olie met de boter in een wok en roerbak de witlof ca. 3 minuten. Voeg de ham en de peper toe en roerbak nog ca. 1 minuut Voeg de kaas toe en haal de wok van het vuur. Serveer direct, zodat de kaas nog niet helemaal gesmolten is.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment